
Kurkuma Reishi Latte
Een kurkuma latte heet ook wel ‘Golden Milk’ en vindt zijn oorsprong in de Ayurveda. Het is een verwarmend, helend en anti-inflammatoir drankje, mede door de kurkuma die het bevat. In deze variant voegen we Reishi toe.
Reishi heeft en licht bittere smaak en heeft een adaptogene werking. Het helpt je lichaam en geest om beter met stress om te gaan. In combinatie met de antioxidante werking van kurkuma een fijne combinatie als extra steuntje in de rug.
Waarom een poeder en geen extract?
Wij hebben specifiek gekozen voor een gemalen poeder van het gehele vruchtlichaam in plaats van een extract. Ja, het klopt dat je met een extract een sterkere concentratie aan werkzame stoffen hebt (met name polysacchariden). Echter betekent dit ook dat het product sterker bewerkt is om dit extract te verkrijgen. Daarnaast betekent dit ook vaak verlies van andere belangrijke voedingstoffen en bioactieve verbindingen. Persoonlijk zijn wij meer een voorstander van het gebruik van het product in zijn meest natuurlijke vorm. Op die manier blijven alle inhoudsstoffen van de paddenstoel zo veel mogelijk behouden, dus niet alleen de polysacchariden maar ook de vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en andere fytonutriënten.
Ingrediënten voor 2 koppen:
- 250 ml amandelmelk
- 250 ml kokosmelk
- 2 tl Reishi poeder
- 1,5 tl kurkuma* poeder
- 1 tl vers geraspte gember of gemberpoeder
- 1 kaneelstokje 0,5 tl kardemom poeder
- Een paar draaien zwarte peper 2 tl honing of een andere zoetmaker
- Optioneel: vanillepoeder of -extract
Bereiding:
- Doe alle ingredienten in een pannetje en verhit.
- Laat 10-15 minuten sudderen tegen de kook aan.
- Haal van het vuur en proef, voeg bijvoorbeeld meer zoet toe of meer gember voor spice.
*Kurkuma heeft sterk ontstekingsremmende werking doordat het onder andere curcominoïden bevat. Deze werken als antioxidant tegen vrije radicalen. Een teveel aan vrije radicalen in het lichaam draagt bij aan chronische ontsteking en kan een scala aan gezondheidsklachten veroorzaken.