Energierepen met Cordyceps

Energierepen met Cordyceps

Cordyceps staat bekend om haar energieboostende kwaliteiten en het vergroten van het uithoudingsvermogen. Ideaal om in een energiereep te verwerken! Samen met noten, zaden, cacaoboter en havermout een perfecte combinatie voor langdurige en stabiele energie. De chocoladetopping voor deze repen is optioneel, maar wel erg lekker.

Ingrediënten

  • 60 gram esdoornsiroop
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 70 gram pompoenpitten
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 70 gezouten pinda’s
  • 80 gram havermout
  • 100 gram pindakaas of andere notenpasta
  • 1 tl vanillepoeder
  • 5 a 6 el cacaoboter (je kunt ook kokosolie gebruiken)
  • ¼ tl fijn zout (bijv. himalaya)
  • 2 el Cordyceps poeder

Chocoladetopping:

  • 200 gram donkere chocolade (tenminste 72%)
  • 2 tl kokosolie

Bereiding:

  • Voeg de esdoornsiroop en het gemalen lijnzaad bij elkaar en laat 15 minuten rusten.
  • Doe ondertussen de pompoenpitten, de zonnebloempitten en de pinda’s in een food processor en hak fijn. Voeg daarna de havermout en het Cordycepspoeder toe en maal kort mee.
  • Smelt de cacaoboter au bain marie. Haal van het vuur en voeg hier aan de pindakaas, vanillepoeder, het zout en het lijnzaadpapje toe en roer goed door.
  • Voeg dit mengsel toe aan de notenmix en roer door zodat alles goed verdeeld is.
  • Bekleed een bakvorm of ovenschaal van ca. 20x20 met bakpapier en doe het mengsel hierin. Druk goed aan. Zet 20 minuten in de vriezer om hard te laten worden.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie samen met kokosolie. Laat afkoelen, maar het moet nog wel vloeibaar genoeg zijn om over het notenmengsel te gieten.
  • Haal het notenmengsel uit de vriezer en giet de chocolade eroverheen. Verdeel gelijkmatig over het geheel.
  • Wil je de reep nog versieren met andere superfoods zoals gojibessen, moerbeien of kokosrasp, verdeel dat dan over de chocola zolang het nog niet hard is geworden.
  • Zet terug in de vriezer voor ca. 15 minuten zodat de chocolade kan stollen. Verdeel in repen.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.